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Abstract
This submission proposes resolutions for comments of TGbn D0.2 with the following 4 CIDs:
305 1122 1758 2257

Revisions:
· Rev 0: Initial version of the document. 






Interpretation of a Motion to Adopt

A motion to approve this submission means that the editing instructions and any changed or added material are actioned in the TGbn D0.2 Draft.  This introduction is not part of the adopted material.

Editing instructions formatted like this are intended to be copied into the TGbn D0.2 Draft (i.e. they are instructions to the 802.11 editor on how to merge the text with the baseline documents).

TGbn Editor: Editing instructions preceded by “TGbn Editor” are instructions to the TGbn editor to modify existing material in the TGbn draft.  As a result of adopting the changes, the TGbn editor will execute the instructions rather than copy them to the TGbn Draft.

CIDs 1758, 2257, 1122, 305
	CID
	Clause
	PP.LL
	Comment
	Proposed Change
	Resolution

	1758
	38.3.3
	116.39
	A wrong subclause number is quoted. 38.3.2 is for DRU not RRU. Also in P108L41.
	Change 38.3.2 to 36.3.2
	Accepted.

	2257
	38.3.3
	116.38
	"it is noteworthy that the 20 MHz RU or MRU tone mapping (see 38.3.2 (Subcarrier and resource allocation)) is not aligned with the 40 MHz, 80 MHz, 160 MHz, or 320 MHz RU or MRU tone mapping (see 38.3.2 (Subcarrier and resource allocation)) when RRUs are used for a transmission." The reference 38.3.2 does not include RU or MRU tone mapping, please change the reference to 36.3.2.
	As in comment
	Accepted.

TGbn editor: Resolution is the same as CID1758 in 11-25/0522r0

	1122
	38.3.3
	116.39
	The subclause 38.3.3 does not have any information of tone mapping for RRU and 11bn inherits the tone plan for RRU from 11be. Thus, it is better to change the reference to 36.3.2.1.
	As the comment.
	Revised

Agree in principle with the commenter. Suggest to change the reference to 36.3.2.

[bookmark: _GoBack]TGbn editor: Resolution is the same as CID1758 in 11-25/0522r0

	305
	38.3.3
	116.34
	"38.3.3 RU and MRU restrictions for 20 MHz operation". Only the last sentence appears relevant for DRUs. Is there a need to repeat this whole subclause?
	Replace with reference to 36.3.2.6 if possible
	Revised.

Agree in principle with the commenter. Based on the comment, suggest to delete detailed descriptions for resctrictions and add 36.3.2.5 as a reference.

TGbn editor: Please make the changes shown in 11-25/0522r0.



TGbn Editor: Please make the following changes in Section 38.3.3 of D0.2:

38.3.3 RU and MRU restrictions for 20 MHz operation

For a 20 MHz operating non-AP UHR STA receiving a 40 MHz, 80 MHz, 160 MHz, or 320 MHz UHR MU PPDU, or transmitting a 40 MHz, 80 MHz, 160 MHz, or 320 MHz UHR TB PPDU, it is noteworthy that the 20 MHz RU or MRU tone mapping (see 3836.3.2 (Subcarrier and resource allocation)) is not aligned with the 40 MHz, 80 MHz, 160 MHz, or 320 MHz RU or MRU tone mapping (see 3836.3.2 (Subcarrier and resource allocation)) when RRUs are used for a transmission.(#1122)(#1758)(#2257)

A 20 MHz operating non-AP UHR STA does not support the RU(s) or MRU(s) enumerated in 36.3.2.6 (RU and MRU restrictions for 20 MHz operation) for 40 MHz, 80 MHz, 160 MHz, and 320 MHz UHR MU PPDU (receive) and UHR TB PPDU (transmit) when RRUs are used for a transmission.(#305)

A 20 MHz operating non-AP UHR STA does not support the following RU(s) or MRU(s) when RRUs are used for a transmission where the RU indices are defined in Table 27-8 (Data and pilot subcarrier indices for RUs in a 40 MHz HE PPDU and in a non-OFDMA 40 MHz HE PPDU) and the MRU indices are defined in Table 36-9 (Indices for small size MRUs in an OFDMA 40 MHz EHT PPDU):
— 26-tone RU 5 and 14 of a 40 MHz UHR MU PPDU (receive) and UHR TB PPDU (transmit)
— 52+26-tone MRU 2 and 5 of a 40 MHz UHR MU PPDU (receive) and UHR TB PPDU (transmit)

A 20 MHz operating non-AP UHR STA does not support the following RU(s) or MRU(s) when RRUs are used for a transmission where the RU indices are defined in Table 36-5 (Data and pilot subcarrier indices for RUs in an 80 MHz EHT PPDU) and the MRU indices are defined in Table 36-10 (Indices for small size MRUs in an OFDMA 80 MHz EHT PPDU):
—26-tone RU 5, 14, 24, and 33 of an 80 MHz UHR MU PPDU (receive) and UHR TB PPDU (transmit)
—52+26-tone MRU 2, 5, 8, and 11 of an 80 MHz UHR MU PPDU (receive) and UHR TB PPDU (transmit)

A 20 MHz operating non-AP UHR STA does not support the following RU(s) or MRU(s) when RRUs are used for a transmission where the RU indices are defined in Table 36-6 (Data and pilot subcarrier indices for RUs in a 160 MHz EHT PPDU) and the MRU indices are defined in Table 36-11 (Indices for small size MRUs in an OFDMA 160 MHz EHT PPDU)
— 26-tone RU 5, 14, 24, 33, 42, 51, 61, and 70 of a 160 MHz UHR MU PPDU (receive) and UHR TB PPDU (transmit)
— 52+26-tone MRU 2, 5, 8, 11, 14, 17, 20, and 23 of a 160 MHz UHR MU PPDU (receive) and UHR TB PPDU (transmit)

A 20 MHz operating non-AP UHR STA does not support the following RU(s) or MRU(s) when RRUs are used for a transmission where the RU indices are defined in Table 36-7 (Data and pilot subcarrier indices for RUs in a 320 MHz EHT PPDU) and the MRU indices are defined in Table 36-12 (Indices for small size MRUs in an OFDMA 320 MHz EHT PPDU):
— 26-tone RU 5, 14, 24, 33, 42, 51, 61, 70, 79, 88, 98, 107, 116, 125, 135, and 144 of a 320 MHz UHR MU PPDU (receive) and UHR TB PPDU (transmit)
— 52+26-tone MRU 2, 5, 8, 11, 14, 17, 20, 23, 26, 29, 32, 35, 38, 41, 44, and 47 of a 320 MHz UHR MU PPDU (receive) and UHR TB PPDU (transmit)

A 20 MHz operating non-AP UHR STA does not support any 106+26-tone MRUs for 40 MHz, 80 MHz, 160 MHz, and 320 MHz UHR MU PPDU (receive) and UHR TB PPDU (transmit) when RRUs are used for a transmission.

A 20 MHz operating non-AP UHR STA does not support any 242-tone RUs for 40 MHz, 80 MHz, 160 MHz, and 320 MHz UHR TB PPDU (transmit) when RRUs are used for a transmission.

NOTE—As defined in 37.x.y (RU allocation in a UHR MU PPDU), a UHR AP does not assign an RU or
MRU to a STA that does not support the RU or MRU.

A 20 MHz operating non-AP UHR STA may support reception of a 242-tone RU for 40 MHz UHR MU PPDU (see Table 27-8 (Data and pilot subcarrier indices for RUs in a 40 MHz HE PPDU and in a non- OFDMA 40 MHz HE PPDU)) in the 2.4 GHz, 5 GHz, and 6 GHz bands, 80 MHz and 160 MHz UHR MU PPDU (see Table 36-5 (Data and pilot subcarrier indices for RUs in an 80 MHz EHT PPDU) and Table 36-6 (Data and pilot subcarrier indices for RUs in a 160 MHz EHT PPDU)) in the 5 GHz and 6 GHz bands, and 320 MHz UHR MU PPDU (see Table 36-7 (Data and pilot subcarrier indices for RUs in a 320 MHz EHT PPDU)) in the 6 GHz bandfor 40 MHz, 80 MHz, 160 MHz, and 320 MHz UHR MU PPDU as described in 36.3.2.6 (RU and MRU restrictions for 20 MHz operation) when RRUs are used for a transmission.(#305)

A 20 MHz operating non-AP UHR STA does not support any DRUs for 40 MHz UHR TB PPDU (transmit).

NOTE—When a 20 MHz operating STA participates in an 80 MHz or wider UHR TB PPDU using 20 MHz distribution bandwidth, the TX LO leakage of the STA might interfere with some of the data subcarriers within the 20 MHz distribution bandwidth such that for some DRUs in that 20 MHz DBW performance of high MCS may be significantly degraded.
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