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Abstract
This submission proposes resolutions for the following CIDs:


R0: initial the draft
R1: revise some of resolutions，add CID6 and CID98


























Interpretation of a Motion to Adopt

A motion to approve this submission means that the editing instructions and any changed or added material are actioned in the TGbh D2.0 Draft.  This introduction is not part of the adopted material.

Editing instructions formatted like this are intended to be copied into the TGbh D2.0 Draft. (i.e. they are instructions to the 802.11 editor on how to merge the text with the baseline documents).

TGbh Editor: Editing instructions preceded by “TGbh Editor” are instructions to the TGbh editor to modify existing material in the TGbh draft.  As a result of adopting the changes, the TGbh editor will execute the instructions rather than copy them to the TGbh Draft.

	CID
	Page/Line
	Comment
	Proposed Change
	Resolution

	92
	24/41
	Making the Device ID element non-extensible seems short-sighted to me
	Change "No" in the penultimate column to "Yes" and add a Device ID Length field before the Device ID field in Figure 9-1054a--Device ID element format
	Rejected -
 It is unclear at this time what value the extensibility  would add, as a tradeoff for requiring the addition of an extra octet of protocol.

	100
	25/31
	"The measurement ID in measurement ID element exchanged between an AP in an ESS and a STA in a radio measurement procedure is a one time measurement ID assigned by AP. The measurement ID is different each time, and both the AP and the STA should drop it immediately after each radio measurement session." is behaviour (not very clear)
	Move to Clause 11 and clarify
	Note: the resolution is under the table


	4
	25/28
	It's not clear how does the measurement ID help the using of RCM. The current spec text does not reveal it.
	Remove the measurement ID from the specification. Or add text to address the issue.
	[bookmark: OLE_LINK5]Revised--
Add more text to clarify it, the resolution is same as CID100


	24
	25/34
	"measurement ID assigned by AP" should be "measurement ID assigned by the associated AP"
	change to "measurement ID assigned by the associated AP"
	Revised--
the resolution is same as CID100


	203
	25/35
	"both the Ap and the STA should dropt it immediately after each radio measurement session": no idea what 'drop' means in this context. If it is an action internal to the AP or the STA, this can't be measured anyway, so what is the point of asking for it?
	Replace "The measurement ID is different each time, and both the AP and the STA should drop it immediately after each radio measurement session" with "the AP and the STA should refrain from reusing the same Measurement ID for another measurement exchange (possibly 'between the same AP and STA pair'))".
	Revised--
 the resolution is same as CID100


	217
	25/35
	The sentence "When the Measurement ID subelement is present in a Beacon request, it indicates the requesting STA asks the responding STA to include the Measurement ID element in the Probe Request frame" is not clear, should the responding STA includes the same content? Consider revision, e.g: "When included in a Beacon request, it indicates the requesting STA asks the responding STA to include the provided Measurement ID element in its Probe Request frame".
	As in comment
	Accepted--

	97
	25/37
	Can't have a shall in a NOTE (or in C9 either)
	Replace the NOTE with "A Beacon request does not contain both an IRM Recommendation subelement and a Measurement ID subelement."
	RevisedAccepted--
Replace the NOTE with normative text “A Beacon request does not contain both an IRM Recommendation subelement and a Measurement ID subelement.”

	[bookmark: _GoBack]18
	25/37
	A normative text should not be in a note.
	Change the note to a body text.
	Revised--
The resolution is same to CID97

	249
	25/37
	The Note contains normative mandatory behavior language "shall".  Either eliminate the NOTE category and make the text in the NOTE as part of the  last paragraph or  change the text to informative behavior by removing the "shall" requirement as shown in the proposed change.
	change "shall be not present" to " is not allowed"
	[bookmark: OLE_LINK2]Revised--
The resolution is same to CID97

	101
	26/22
	"of the Device ID element" -- no need to state since we're in that very subclause
	Delete the cited text
	Accepted--

	103
	26/26
	What if it's from PCP to non-AP STA?
	Change "an AP" to "an AP or PCP" and in the table change "AP" to "AP/PCP"
	Revised--
The resolution is same as CID107 in 24/48r10

	105
	26/44
	"The Device ID field contains a device ID." -- not clear what a "device ID" is
	Add a definition
	Rejected--
Device ID definition is in subclause 3.2

	110
	27/44
	It is completely unclear what a "measurement ID" is, and even the name isn't clear
	Add a definition
	[bookmark: OLE_LINK3]Note: the resolution is under the table


	6
	25/22
	What is the meaning of the "Data" field (according to Figure 9-1055--Subelement format) in the IRM recommendation subelement?
	Add text to clarify what's the exact data in the IRM recommendation subelement.
	Revised--
Change “with a Length field set to 1” to “with a Length field set to 0” in L23P25

	98
	25/22
	"The IRM recommendation subelement has the format defined in Figure 9-1003 (Subelement format), with a Length field set to 1." -- OK, so what's in the 1-octet Data field?
	Specify the content of the Data field
	The resolution is same to CID6



CID 92

Revised--
Agree in principle.
TGbh editor： Change "No" in the Extensible column to "Yes"  in P24L41
TGbh editor： replace Figure 9-1054a—Device ID element format with the following:

	Element ID
	Length
	Element ID 
Extension
	Device ID Length
	Device ID Status
	Device ID


Octets: 1                1                   1                               1                                     1                 variable

TGbh editor： please insert the following text in L21P26
the Device ID Length field is the length of Device ID.

CID 100
Revised--
Agree in principle.
[bookmark: OLE_LINK4]TGbh editor： Please delete the following sentences in L31P25
“The measurement ID in measurement ID element exchanged between an AP in an ESS and a STA in a radio measurement procedure is a one time measurement ID assigned by AP. The measurement ID is different each time, and both the AP and the STA should drop it immediately after each radio measurement session.”

TGbh editor： Please insert the following sentences in subclause 11.10.9.1 Beacon report
....
If the BSSID field in the Measurement Request contains a wildcard BSSID, all observed BSSs with the 
requested SSID shall be reported in a separate Beacon report for each BSSID. If the SSID subelement is not 
included in the Beacon request, all observed BSSs shall be reported in a separate Beacon report for each 
BSSID. In active mode, Probe Response frames shall be evaluated regardless of whether the Probe Response 
frame was triggered by the measuring STA’s Probe Request.

If dot11RMBeaconActiveMeasurementActivated is true, dot11DeviceIDActivated is true, and the measurement mode in the measurement request is Active, then the Beacon request may include a Measurement ID subelement containing a measurement ID. The measurement ID is copied into the Measurement ID field in the Measurement ID element(see 9.4.2.313) in the measuring STA’s Probe Request. To enhance the privacy, the AP shall assign a new measurement ID for each measurement exchange.



On accepting an active or passive mode Beacon request, a STA shall conduct measurements as follows:
....

CID 110
Revised--

TGbh editor： Insert the following paragraph in subcluase 3.2

measurement identifier (ID): [measurement ID] a transient device ID that a network can provide to a non-access-point (non-AP) station (STA) to allow the non-AP STA to identify itself to another AP in the same network during a radio measurement procedure.
