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Abstract
[bookmark: _Hlk13974497]This submission proposes resolutions for 3 comments related to EPCS that were submitted during TGbe LB275.
CIDs: 19131, 20127, 19319

Revisions:
· Rev 0: Initial version of the document.


[bookmark: _GoBack]
Interpretation of a Motion to Adopt

A motion to approve this submission means that the editing instructions and any changed or added material are actioned in the TGbe Draft. This introduction is not part of the adopted material.

	CID
	Clause
	Pg/Ln
	Comment
	Proposed Change
	Resolution

	19131
	4.5.13
	69.30
	It seems EPCS is only supported by MLD but not an EHT non-MLD STA. But MLO is optional to an EHT Non-AP STA. Does that mean an EHT Non-AP non-MLD STA will not support EPCS? Why?
	Please clarify it
	Rejected

Comment is a question without clear description of appropriate resolutions.

Explanation: The issue of supporting EPCS on EHT STAs has been raised multiple times before (e.g. comments 11472 and 11601 during LB266 and comments 15424 and 16710 in LB271.) and these comments were rejected due to the iniability of group to reach consensus.

	20127
	31
	640.35
	Not all links of an MLD may be suited for EPCS operation.
	A procedure to enable a link level EPCS operation is necessary.
	Rejected

This issue was raised previously (Comments 16572 and 18342 during LB271.) and these comments were rejected due to the iniability of group to reach consensus.

	19319
	35.16.2.2.1
	641.63
	Need Figure35-12 ?
Primitive EPCSPRIACCESSENABLE is defined in Table6-1 as Type1 and Figure6-2 in REVme D3.0 shows flow diagram for Type1, it seems enough.
Specification become bloating if similar primitive related description in Clause35 add figure like Figure35-12.
	As in comment.
	Revised,

Agree with comment.  Removed figure and revised text to remove references to the figure.

TGbe editor please implement changes as shown in doc 11-23/ 1588r1 tagged as 19319.





35.16.2.2 Setup procedures for EPCS priority access
35.16.2.2.1 General

EPCS priority access shall be in a torn down state upon the completion of successful ML setup procedure (i.e., when non-AP MLD associates with an AP MLD).

The procedures for enabling and tearing down the EPCS priority access are described in the following subclauses. (#19319) The procedure for enabling EPCS priority access is illustrated in Figure 35-12 (Enabling EPCS priority access).

[image: ]
Figure 35-12—Enabling EPCS priority accessOriginator

(#19319)As illustrated in Figure 35-12 (Enabling EPCS priority access), aAn [#19558] EPCS MLD supporting EPCS priority access capability invokes EPCS priority access on demand when instructed to do so by a higher layer function. After successful invocation of EPCS priority access, both the originator and the responder shall transition EPCS priority access to the enabled state and apply the priority access treatment to EPCS traffic. The AP MLD or non-AP MLD may send an EPCS Priority Access Enable Request frame through an affiliated AP or affiliated non-AP STA, respectively, on any enabled link between them and, if authorized, EPCS priority access is established on all setup links and EPCS priority access treatment will be applied on all enabled links between the MLDs.

Note to editor: change labelled as #19558 shown above was included in document 1402r5 which passed straw poll on 9/11/2023.
Submission	page 2	John Wullert, Peraton Labs

image1.emf



