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	Abstract	
[bookmark: _Hlk13974497]This submission proposes resolutions for following 24 CIDs received for TGbe CC36: 
5179 6541 6988 6989 6520 6542 4722 5517 6213 4101 4264 4265 5515 5516 5828 6620 8059 5170 6725 5906 4036 4919 6876 8032


Revisions:
· Rev 0: Initial version of the document.
· Rev 1: Updated the reference to doc 1840 to r4




Interpretation of a Motion to Adopt

A motion to approve this submission means that the editing instructions and any changed or added material are actioned in the TGbe Draft. This introduction is not part of the adopted material.

Editing instructions formatted like this are intended to be copied into the TGbe Draft (i.e., they are instructions to the 802.11 editor on how to merge the text with the baseline documents).

TGbe Editor: Editing instructions preceded by “TGbe Editor” are instructions to the TGbe editor to modify existing material in the TGbe draft. As a result of adopting the changes, the TGbe editor will execute the instructions rather than copy them to the TGbe Draft.

	CID
	Commenter
	Clause
	Pg/Ln
	Comment
	Proposed Change
	Resolution

	5179
	Guogang Huang
	9.4.2.295b.2
	133.56
	Add a Status Code Present subfield in the STA Control field and a corresponding Status Code subfield in the STA Info field
	As in comment.
	Rejected

Per clause 35.3.5.4 in D1.4 (P360L51), the (Re)Association Response frame carries complete profile in Basic ML IE and the complete profile will include the Status Code field as defined in Table 9-63 and Table 9-65.

	6541
	Pascal VIGER
	35.3
	246.17
	multi-link operation in adhoc mode is not speciified. There is no reason for that.
	Please define MLO operation for stations in adhoc mode (no infrastructure AP)
	Rejected

Supporting MBO in IBSS mode will require many changes throughout the 11be spec. For example, IBSS association involves 4-way handshake with each participating STA to establish a security key and exchange group key. Additional considerations would be required when IBSS involves a mix of MLO and non-MLO devices. Given the short timeline to complete R1 features, the commenter has agreed to have discussions, related to supporting multi-link in IBSS mode, done later.

	6988
	Sanghyun Kim
	35.3.2.3
	249.28
	11ax spec says "A STA 6 G shall not transmit HT/VHT Capabilities/Operation element". Need to allow 6 GHz reporting STA to transmit HT/VHT elements for reported STA (of the same MLD).
	As in comment
	Revised

Agree with the commenter. A STA 6G that is affiliated with an MLD can transmit a frame (e.g., Association Req/Resp or Probe Req/Resp) that carries the complete profile of another STA affiliated with the same MLD and depending on the capabilities of the reported STA, HT/VHT Capabilities/Operation element may be present in the per-STA profile. The cited statement is amended to capture this. 

TGbe editor: Please implement the changes shown in document 11-22/308r1 tagged as 6988.


	6989
	Sanghyun Kim
	35.3.2.3
	249.28
	Per-STA profiles corresponding to the 2.4/5 GHz reported STAs are unable to inherit HT/VHT related elements from the elements of the reporting STA, if the reporting STA is 6 GHz STA. It is because a 6 GHz STA have no HT/VHT elements.

If a specific element is not present for the reporting STA, the same element(same element ID and same values) may be included in every Per-STA profiles.

It is recommended to provide additional inheritance mechanism make possible a per-STA profile inherits elements from the other per-STA profile.
	As in the comment
	Rejected

The (non)inheritance mechanism specified in the TGbe spec (D1.4) is sufficient and the group doesn’t need to provide additional mechanisms. When a 6 GHz AP includes per-STA profile for a 2.4 or 5 GHz AP in ML IE, the profile will carry elements specific to the reported AP and the non-inherence element will identify the elements that are not applicable to (i.e., not inherited by) the reported AP. The rest of the elements are inherited by the reported profile. Similar rules apply when a 2.4 or 5 GHz AP includes a profile for a 6 GHz AP in ML IE.

	6520
	Pascal VIGER
	35.3
	246.17
	TDLS procedure in multi-link STAs is not defined. Extension of TDLS over several links has to be defined, once an initial single link TDLS is established.
	as in comment.
	Rejected

TGbe has discussed this topic in the past and decided to add support for multi-link TDLS in R2 timeframe. 

	6542
	Pascal VIGER
	35.3.2.2
	247.11
	TDLS procedure in multi-link STAs is not defined.
There is a need of an AP-assisted TDLS, such that an AP can advertize link information for TDLS.
	as in comment
	Rejected

TGbe has discussed this topic in the past and decided to add support for multi-link TDLS in R2 timeframe.

	4722
	Chittabrata Ghosh
	9.4.2.295b.2
	133.37
	A STA affiliated to either a non-AP MLD or an AP MLD should advertise about restricted TWT support in Basic variant MLE in case the reporting STA does not support restricted TWT operation
	Please define restricted TWT support subfield in Per-STA Profile subelement of Basic variant MLE
	Rejected

Beacons/Probe Response frames do not carry STA profile unless conditions in 35.3.10 are met. This is designed to limit the size of these frames and prevent frame bloating. Furthermore, passive scanning provides only MLD-level capabilities (and not the capabilities of other STAs affiliated with the MLD).

ML probe response with complete profile carries the EHT Capabilities element and (Re)Association Response frame always carries the EHT Capabilities element in the per-STA profile corresponding to other affiliated STAs. So, r-TWT capabilities of other STAs of the MLD can be determined via ML probing or during (re)association.

	5517
	Jinsoo Choi
	9.4.2.295c.2
	136.43
	Many EHT MAC features have been introduced and amended in the spec (e.g. multi-link operation, STR/NSTR channel access, discovery, r-TWT etc.) but we haven't specified enough MAC capabilities information yet. We need to have it upon the agreements in the next version of draft.
	As in comment
	Rejected

Draft 1.4 provides signaling of all defined capabilities. For example, the Basic Multi-Link element indicates support for MLD-level capabilities, e.g., EMLSR and EMLMR, SRS Support, TID-To-Link Mapping, etc. Additionally, the NSTR Link Bitmap indicates the pair-wise STR/NSTR capabilities of the non-AP MLD. The EHT Capabilities further indicates support for link level capabilities, e.g., restricted TWT, EPCS, TXS, etc.


	6213
	Michael Montemurro
	35.3.10.3
	266.61
	After reading this sub-clause and 35.3.5.3, I'm not clear on disassociation procedures. Does the disassocation occur between affiliated STA links or does it occur between MLDs? How are the frames differentiated?
	If there are changes required, the commenter is willing to collaborate to provide a contribution to address this comment.
	Rejected

The text in Clause 35.3.4.3 in D1.4 provides sufficient details on the disassociation procedure for MLDs. It is clarified that after the teardown procedure, all non-AP STAs affiliated with the non-AP MLD and the non-AP MLD are in the unassociated state.

	4101
	Abhishek Patil
	9.4.2.295b.2
	129.36
	Per Figure 9-788el, the size of EML Capabilities subfield is 3 octets
	Update the size of EML Capabilities subfield in Figure 9-788ei to "0 or 3"
	Revised

The changes suggested by the commenter have been addressed in document 11-21/1840r4.

TGbe editor: No further changes are required for the resolution of this CID

	4264
	Alfred Asterjadhi
	9.4.2.295b.2
	129.32
	Call it out as Link ID Information rather than Info. And yes, EML Caps are 3 octets rather than 2.
	As in comment.
	Revised

The changes suggested by the commenter have been addressed in document 11-21/1840r4.

TGbe editor: No further changes are required for the resolution of this CID

	4265
	Alfred Asterjadhi
	9.4.2.295b.2
	131.54
	Encoding is missing, please add NSS + 1 in both this and next sentence.
	As in comment.
	Revised

The changes suggested by the commenter have been addressed in document 11-21/1840r4.

TGbe editor: No further changes are required for the resolution of this CID

	5515
	Jinsoo Choi
	9.4.2.295b.2
	131.54
	The EMLMR Rx NSS subfield needs to address how the maximum receive Nss that is supported by the non-AP MLD is set, otherwise it's hard to interprete what could be the maximum values that are described by 4 bits. Need to specify it.
	As in comment
	Revised

The changes suggested by the commenter have been addressed in document 11-21/1840r4.

TGbe editor: No further changes are required for the resolution of this CID

	5516
	Jinsoo Choi
	9.4.2.295b.2
	131.58
	The EMLMR Tx NSS subfield needs to address how the maximum receive Nss that is supported by the non-AP MLD is set, otherwise it's hard to interprete what could be the maximum values that are described by 4 bits. Need to specify it.
	As in comment
	Revised

The changes suggested by the commenter have been addressed in document 11-21/1840r4.

TGbe editor: No further changes are required for the resolution of this CID

	5828
	Lei Wang
	9.4.2.295b.2
	129.36
	The sizes of "EML Capabilities" subfield are on consistent in Figure 9-788ei (0 or 2 Octets) and Figure 9-788el (24 bits, i.e., 3 octets).
	In Figure 9-788ei, change the size of "EML Capabilities" subfield to "0 or 3".
	Revised

The changes suggested by the commenter have been addressed in document 11-21/1840r4.

TGbe editor: No further changes are required for the resolution of this CID

	6620
	Po-Kai Huang
	9.4.2.295b.2
	131.54
	For the EMLMR Rx NSS and EMLMR Tx NSS, if the indicated value is larger than the NSS capability of a specific link, then it seems that there are problems for sounding because sounding is per link and is based on the NSS capabilty of each link.
	Specify that the EMLMR Rx NSS and EMLMR Tx NSS can not be larger than the per link maximum NSS capability.
	Revised

The changes suggested by the commenter have been addressed in document 11-21/1840r4.

TGbe editor: No further changes are required for the resolution of this CID

	8059
	Yuchen Guo
	9.4.2.295b.2
	131.54
	The maximum receive Nss is supported by the non-AP STA, not the non-AP MLD. Same comment for the maximum transmit Nss.
	Change "supported by the non-AP MLD in the EMLMR mode" to "supported by the non-AP STA affiliated with the non-AP MLD in the EMLMR mode, which receives the initial frame"
	Revised

The changes suggested by the commenter have been addressed in document 11-21/1840r4.

TGbe editor: No further changes are required for the resolution of this CID

	5170
	Guogang Huang
	3.2
	0.00
	The current Spec. text is not concise enough. Add the definitions of reporting link and reported link. And update the corresponding  text
	Reporting link: A link on which the frames are transmitted
Reported link: A link that is described in an element, such as a Neighbor Report element or a Reduced Neighbor Report element or Basic variant Multi-Link element.
	Revised

The definition of reporting AP/STA and reported AP/STA already exist in the spec (D1.4). The issue highlighted by the commenter can be addressed by revising all instances of reporting/reported link by reporting/reported AP. There are only 3 instances of ‘reporting link/reported link’.

TGbe editor: Please revise all instances of ‘reporting link’ to ‘reporting AP’ and all instances of ‘reported link’ or ‘affected link’ to ‘reported AP’ throughout the TGbe draft

	6725
	Rojan Chitrakar
	35.3.2.2
	248.26
	Why disallow SSID element to be included in the STA Profile field? If the different APs of the MLD use different SSIDs, the SSID element should be included in the STA Profile.
	Delete SSID element from the list.
	Rejected

As explained in 11-21/537 and 11-21/209, each AP of an AP MLD advertises the same SSID. The AP MLD provides a single path to the DS and all the APs of the AP MLD belong to the same ESS. Also see definition of SSID from baseline spec (REVme D1.0): “A string used to identify the infrastructure basic service sets (BSSs) that comprise an extended service set (ESS), or to identify a non-infrastructure BSS”

	5906
	Li-Hsiang Sun
	35.3.2.2
	248.29
	"If the reporting STA is a non-AP STA, the Listen Interval field and Current AP Address field are not included in the STA Profile field."
should also mention SSID element not included
	as in comment
	Revised 

Agree with the comment. SSID for all the APs affiliated with the same AP MLD will be the same and hence the SSID element won’t be included in the per-STA profile of a requested STA.

TGbe editor: Please add “, SSID element,” between ‘Listen Interval field’ and ‘and’ in the bullet on P349L8 of D1.4

	4036
	Abhishek Patil
	35.3.2.2
	248.25
	Clarify why certain fields or IEs are not included in the STA Profile field.
	Add the follow two NOTEs after the last bullet as follows:
"NOTE 1: Timestamp field and TIM element are specific to each link and the value for each can be obtained on the respective link. Beacon Interval field is an explicit subfield in STA Info field for the reported AP. AID field, BSS Max Idle Period element and SSID element have the same value for all links.
NOTE 2: Listen Interval field and Current AP Address field apply at the MLD level and have the same value for all links."
	Revised 

Agree with the comment. The proposed notes clarify the reason why each of the listed field and element are not part of the STA Profile field. Also see resolution for CID 5906 and 6725

TGbe editor: Please add NOTE 1 and NOTE 2 after the last bullet as suggested by the comment. Along with the following change to NOTE 2: add “, SSID element,” between ‘Listen Interval field’ and ‘and’.

	4919
	Duncan Ho
	35.3.2.2
	0.00
	SSID settings of the affiliated APs of an AP MLD is not clear
	Add a note to clarify all affilicated APs of an AP MLD use the same SSID - adopt the latest revision of 21/537
	Revised

Agree with the comment. See resolution for CID 4036.

TGbe editor: Same resolution as CID 4036

	6876
	Rubayet Shafin
	35.3.2.2
	248.25
	This third rule seems out of place. Why do need we need to mention this? Using rule 1 (Page 248, line 9), we already know what fields and elements shall be carried in STA Profile field and in what order. Adding this third rule creates confusion since it gives an impression that additional field(s) other than those mentioned in rule 1 and other than the optional (last) Non-Inheritance element may also be present in the STA Profile field (If this is the case, then the question becomes what will be the order in which they come?).
	Please clarify this issue.
	Revised 

The cited bullet identifies the fields and elements that will not be included in the STA Profile field since one of the following applies, the cited element or field is always inherited from the reporting STA (e.g., SSID element) or can’t be advertised by a reporting STA (e.g., TIM element) or present in another field of the Per-STA Profile subelement corresponding to the reported STA (e.g., Beacon Interval field). Resolution to CID 4036 adds a NOTE which provides clarification for each of the element or field listed in this bullet.

TGbe editor: Same resolution as CID 4036

	8032
	Yuchen Guo
	35.3.2.2
	248.25
	why is "Timestamp" field not included? Without it, the synchronization of other links can not be maintained.
	Make it included in the STA info field
	Rejected

The timestamp value is specific to a link and can be obtained by listening to the Beacon frame on that link.





TGbe editor: The baseline for this document is 11be D1.4 and REVme D1.1

26.17.2.1 General

A STA 6G shall not transmit an HT Capabilities element, VHT Capabilities element, HT Operation element, VHT Operation element, or an HE Operation element that contains a VHT Operation Information field unless the STA is affiliated with an MLD and transmits a Basic Multi-Link element carrying a complete profile of a reported STA that is affiliated with the same MLD as the transmitting STA and the reported STA operates on 2.4 GHz or 5 GHz band. In such case the STA Profile field of the Per-STA Profile subelement corresponding to the reported STA shall include these elements (if applicable) to the reported STA[6988].
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