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Abstract
This submission resolve the following comments for subclause 31.6 of 802.11bd D2.0:
· 2139, 2140, 2141, 2249, 2251
· 
Revisions: 
	





Interpretation of a Motion to Adopt

A motion to approve this submission means that the editing instructions and any changed or added material are actioned in the TGbd Draft.  This introduction is not part of the adopted material.

Editing instructions formatted like this are intended to be copied into the TGbd Draft (i.e. they are instructions to the 802.11 editor on how to merge the text with the baseline documents).

TGbd Editor: Editing instructions preceded by “TGbd Editor” are instructions to the TGbd editor to modify existing material in the TGbd draft.  As a result of adopting the changes, the TGbd editor will execute the instructions rather than copy them to the TGbd Draft.
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	CID
	Page
	Line
	Comment
	Proposed Change
	Resolution

	3009

	24
	24
	"data rate/NGV-MCS" is defined in the cases of the PPDU format value beiing 0 or 1, but not for 2.
	At the end of the paragraph on L24 add the following sentence: "If the PPDU format has value 2, the data rate/NGV-MCS member is set to value 14 indicating that the actual data-rate/MCS is decided by the MAC layer." Apply the same change at the end of paragraph on P26L23.
	Accepted

	3010

	24
	52
	"frequency band member" is only applicable for dot11NGVActived true (NGV STA) or dott11NONNGVRadioEinvironmentSupported true (non-NGV STA with dott11OCBActivated true). Since both NGV and non-NGV STAs transmit in the 5.9 GHz band, the frequency band member should indicate either the channel  in the 5.9 GHz band  or that the channel in the 5.9 GHz band is selected by the MAC layer.  P67L37 suggest the same definition, i.e. the "channel  defined by the frequency band member, ...".
Further the term "frequency band" is usally not used for individual channels but e.g. for 2.4, 5 or 6 GHz band, e.g. REVme D0.4 Clause 27.1.1 P4275. Hence it would be more clear to rename the "frequency band member" to "channel member" or "channel number member".
	Replace the sentence on P24L52-53 with "The channel member indicates the channel where the MSDU is transmitted  in the 5.9 GHz band as defined in subclauses E.2.3 (5.9 GHz band in the United States (5.850- 5.925 GHz)) and E.2.4 (5.9 GHz band in Europe (5.855-5.925 GHz)) with the exception for value 0, which means the MAC layer will select the channel." Apply the same changes to paragraph on P26L28-29.
	Revised

TGbd editor: Please  replace the sentence on P24L52-53 with "The channel member indicates the channel where the MSDU is transmitted  in the 5.9 GHz band as defined in subclauses E.2.3 (5.9 GHz band in the United States (5.850- 5.925 GHz)) and E.2.4 (5.9 GHz band in Europe (5.855-5.925 GHz)) with the exception for value 0, which means the MAC layer will select the channel.".  Please apply the same changes to paragraph on P26L28-29.


TGbd editor: Please change “ frequency band” to “channel” through the document.

	3057
	23
	48
	The slash in "non-NGV/NGV" and "data rate/NGV-MCS" is ambiguous.
	Change to "PPDU format (non-NGV or NGV)" and "data rate (if non-NGV PPDU) or "NGV-MCS (if NGV PPDU)" respectively
	Rejected.

Discusison: “/” is widely used used in 802.11 specification as “or”.

	3058
	24
	7
	I see a bunch of problems here. 1. Since this is an abstract interface, using specific numeric values is unnecessary. 2) It is not clear what it means for the PPDU format if it is decided by the MAC. Isn't it always decided by the MAC?
	Explain what "PPDU format = PPDU format decided by MAC" means. Or remove and just use "non-NGV" and "NGV" as settings for PPDU format.
	Rejected

Discussion: there is a reuirement for the up layer to decide the PPDU format in NGV device, e,g, when the up layer has more information than MAC layer.

	3065
	24
	28
	P24L28 says, "The number of spatial streams parameter with value 0 means that the number of spatial streams is decided by the MAC layer."  As a result, there is a need to add  a paragraph to illustrate how the MAC layer decides the number of the spatial streams (criteria and the procedure).   Pointing to some VHT subclause is OK wherever is applicable.  This "... decided by the MAC layer" is applied to other members of the radio environment request vector as well.
	As in comment.
	Rejected.

Discussion: NGV STA has d ot11OCBActivated  being equal to true.The behavior of subclause 10.6 will be followed per the following sentence in 31.1:
An NGV STA supports the MAC and MLME functions defined in 31.2 (Operation in the 5.9 GHz band) in
addition to the MAC functions defined in Clause 10 (MAC sublayer functional description) and the MLME
functions defined in Clause 11 (MLME) for STAs communicating Data frames outside the context of a BSS.
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