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	Abstract	
[bookmark: _Hlk13974497]This submission proposes resolutions for the following comments received for TGm CC35:
6, 7, 383


Revisions:
· Rev 0: Initial version of the document.
· Rev 1: Updated based on discussions with Mike M., Mark H., Mark R. and Thomas D.


Interpretation of a Motion to Adopt

A motion to approve this submission means that the editing instructions and any changed or added material are actioned in the TGm Draft. This introduction is not part of the adopted material.

TGm Editor: Editing instructions preceded by “TGm Editor” are instructions to the TGm editor to modify existing material in the TGm draft. As a result of adopting the changes, the TGm editor will execute the instructions rather than copy them to the TGm Draft.

	CID
	Commenter
	Clause
	Page
	Line
	Comment
	Proposed Change
	Resolution

	6
	Abhishek Patil
	11.8.8.2
	2254
	63
	The Max Channel Switch Time element provides an estimate of when to expect the first Beacon frame on the new channel (see 9.4.2.217). The actions for a non-AP STA are not specified.
	The standard needs to clarify that a non-AP STA shall not transmit any frame until it hears the beacon from its associated AP on the new channel.
	Revised

Agree with the comment.

The proposed change adds a sentence to clarify that a non-AP STA is recommended to not transmit a frame on the new channel to its associated AP until it receives a frame from the AP. A note was added to clarify that regulatory rules may forbid the STA from transmitting on the channel.

Added clarification that the Max Channel Switch Time element can also be carried in a Probe Response frame. In addition, fixed a typo in a paragraph that refers to the Max Channel Switch Time element. Furthermore, based on offline discussions with various members, the sentences in clause 11.8.8.2 and 11.9.3.2 were updated to be consistent (and remove duplication).

TGm editor, please incorporate changes as shown in doc 11-21/0846r1 tagged as [CID 6]

	7
	Abhishek Patil
	11.9.3.2
	2262
	51
	The action on the non-AP STA is not clear. The spec needs to clarify that a non-AP STA shall not transmit any frame until it hears the beacon from its associated AP on the new channel.
	As in comment
	Revised

Agree with the comment.

The proposed change adds a sentence to clarify that a non-AP STA is recommended to not transmit a frame on the new channel to its associated AP until it receives a frame from the AP. A note was added to clarify that regulatory rules may forbid the STA from transmitting on the channel.

Added clarification that the Max Channel Switch Time element can also be carried in a Probe Response frame. In addition, fixed a typo in a paragraph that refers to the Max Channel Switch Time element. Furthermore, based on offline discussions with various members, the sentences in clause 11.8.8.2 and 11.9.3.2 were updated to be consistent (and remove duplication).

TGm editor, please incorporate changes as shown in doc 11-21/0846r1 tagged as [CID 7]

	383
	Mark RISON
	11
	
	
	There are 4 references to a "Channel Wrapper element" but no such element exists
	Change each to refer to "Channel Switch Wrapper element"
	Accepted


· [bookmark: RTF37343432313a2048342c312e]

TGm editor, the baseline for this document is REVme 0.00

· Selecting and advertising a new channel in a non-DMG infrastructure BSS
TGm editor, please merge the 4th & 5th paragraphs along with the changes as shown below: 
When the AP sets the Channel Switch Count field of a Channel Switch Announcement element to a nonzero value in a Beacon or Probe Response frame, it should include a Max Channel Switch Time element in that Beacon frame. 
When the AP includes the Max Channel Switch Time element with the Channel Switch Announcement element in the Beacon frame, the AP shall transmit the first Beacon frame in the new channel no later than the time indicated in the Switch Time field of the Max Channel Switch Time element after the last Beacon frame transmitted in the current channel, unless the AP determines that it is unable to operate on the new channel.
TGm editor, please updated the now shifted 6th paragraph as shown below: 
When the AP sets the Channel Switch Count field of the Channel Switch Announcement element to 0, it shall not include the a Max Channel Switch Announcement Time element into the a Beacon or Probe Response frame.
TGm editor, please split the now shifted 10th paragraph along with the changes as shown below: 
A STA that receives a Channel Switch Announcement element may choose not to perform the specified switch, but to take alternative action. For example, it may choose to move to a different BSS. A STA that receives a Max Channel Switch Time element from its associated AP should not transmit a frame to the AP on the new channel until it receives a frame on the new channel from the AP.
NOTE 1 – Whether or not a Max Channel Switch Time element is included, regulations might forbid a STA from transmitting on the new channel until it receives an enabling signal (e.g. a Beacon frame).
NOTE 2 – As an alternative to performing the specified channel switch, a STA might choose to move to a different BSS.
An AP shall deauthenticate non-AP STAs that have indicated OCVC capability, are not in WNM Sleep, and have failed to send an SA query within an implementation specific timeout following a channel switch. An AP should pause the transmission and reception of Data frames until the SA query procedure has completed successfully for additional protection.

· [bookmark: RTF31383039373a2048342c312e]Selecting and advertising a new channel in an infrastructure BSS
TGm editor, please merge the 6th & 7th paragraphs along with the changes as shown below: 
When the AP sets the Channel Switch Count field of an Extended Channel Switch Announcement element to a nonzero value in a Beacon or Probe Response frame, it should include a Max Channel Switch Time element in that Beacon frame. 
When the AP includes the Max Channel Switch Time element with the Extended Channel Switch Announcement element in the Beacon frame, the AP shall transmit the first Beacon frame in the new channel no later than the time indicated in the Switch Time field of the Max Channel Switch Time element after the last Beacon frame transmitted in the current channel, unless the AP determines that it is unable to operate on the new channel.
TGm editor, please updated the now shifted 8th paragraph as shown below: 
When the AP sets the Channel Switch Count field of the Extended Channel Switch Announcement element to 0, it shall not include the a Max Channel Switch Announcement Time element into the a Beacon or Probe Response frame.
TGm editor, please updated the now shifted 11th paragraph as shown below: 
When a STA with dot11DSERequired equal to false receives an Extended Channel Switch Announcement element, it may choose not to perform the specified switch, but to take alternative action. For example, it might choose to move to a different BSS. A STA that receives a Max Channel Switch Time element from its associated AP should not transmit a frame to the AP on the new channel until it receives a frame on the new channel from the AP.
NOTE—Whether or not a Max Channel Switch Time element is included, regulations might forbid a STA from transmitting on the new channel until it receives an enabling signal (e.g. a Beacon frame).
NOTE 2 – As an alternative to performing the specified channel switch, a STA might choose to move to a different BSS.
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