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Abstract
This submission proposes the comment resolution of various CIDs in LB249 

CIDs: 
· 9.3.1.19: 3008, 3884, 3011
· 9.4.2.21.10: 3019
· 9.4.2.296: 3105
· 11.22.6.4.3.1: 3242, 3671
· 11.22.6.4.3.3: 3119
· 26.5.2.5: 4019
· 26.17.2.1: 3267, 3268, 3986, 3987

Revisions:
1. Small change to CID 3987 and CID 3242
2. Changes during/after presentation to group, removed CIDs 3883, 3895, 3020, 3245
3. Identified CID 3707 as resolving CID 3119, removed 3718






Interpretation of a Motion to Adopt

A motion to approve this submission means that the editing instructions and any changed or added material are actioned in the TGax Draft.  This introduction is not part of the adopted material.

Editing instructions formatted like this are intended to be copied into the TGaz Draft (i.e. they are instructions to the 802.11 editor on how to merge the text with the baseline documents).

TGaz Editor: Editing instructions preceded by “TGaz Editor” are instructions to the TGaz editor to modify existing material in the TGaz draft.  As a result of adopting the changes, the TGaz editor will execute the instructions rather than copy them to the TGaz Draft.

The text preceded by “Discussion” is not part of the adopted changes.
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	CID
	P.L
	Clause
	Comment
	Proposed Change
	Resolution

	3008
	43.3
	9.3.1.19
	Table in figure 9-61b has split Reserved bits without any reason. Pack the used bits and have ALL reserved bits at the end.
	Pack the used bits and have ALL reserved bits at the end.
	Reject
The reason the reserved bits are split is that the Disambiguation subfield needs to be in that exact spot so that legacy (pre-11ax) STAs don’t decode the STA Info based on VHT NDP Announcement frame format that uses AID12.

	3884
	43.14
	9.3.1.19
	I2R Nsts and I2R Nrep fields in NDPA are not valid in TB ranging
	add a note saying these fields are reserved in TB ranging
	Reject
The existing text clearly states which parameters are used in TB and non-TB Ranging, conversely the non-TB Ranging case does not state that the Offset subfield is reserved either.

	
	
	
	
	
	

	3011
	44.15
	9.3.1.19
	Use of "AID11/RSID11" is NEW!. In the spec, as far as I know, we don't use names with number of bits embedded in the name. Any real reason to start having such?
	Remove the number of bits (11) from the name or use a different name. This might appear in more places
	Reject
Compare the same/similar field in Draft P802.11ax D6.0 Figure 9-61b—STA Info subfield

	
	
	
	
	
	

	3019
	54.4
	9.4.2.21.10
	The use of "Z" (just one letter Z) in table 9-134 is incorrect. Should use more descriptive names.
	Replace with a more descriptive name. Example "Z coordinate", "Hight coordinate",...
	Reject
This subelement name is not introduced in this amendment, but was there prior, possibly originating outside IEEE 802.11. 

	
	
	
	
	
	

	3105
	76.4
	9.4.2.296
	Remove "Immediate LMR Feedback" subfield from Non-TB specific subelement format as it is in the IFTMR and IFTM frames already. Also remove it from the normative text in section 11.22.6.4.4.3.
	As per comment
	Revised
Addressed as part of CID 3231 in DCN 11-20/0126

	
	
	
	
	
	

	3242
	136.29
	11.22.6.4.3.1
	"and set the Rx Control Frame to MultiBSS subfield in HE MAC Capabilities Information field to 1" - how does this apply to un-associated STAs?
	Clarify if this applies to un-associated STAs, which do not exchange an HE MAC Capabilities Information field
	Revised
See changes in document DCN 11-20/1219

	[bookmark: _Hlk48120741]3671
	136.20
	11.22.6.4.3.1
	"An ISTA shall only transmit any Fine Timing Measurement Request frame outside an Availability Window allocated to itself. (#1170, #1566) " is extremely unclear.  Seems to be saying that FTMR frames must be transmitted outside AWs, but I think it's trying to say that the only kind of FTM-related frame that may be sent outside an AW is an FTMR frame
	Change to "An ISTA shall may transmit a Fine Timing Measurement Request frame outside an Availability Window allocated to it. Other frames involved in TB  ranging shall not be transmitted outside this window.""
	Revised
Agree in principle. See changes made in response to CID 3672 and changes in document DCN 11-20/1219

	
	
	
	
	
	

	3119
	142.11
	11.22.6.4.3.3
	Add text "of the PSDU belong to the Trigger Ranging subvariant Poll transmitted before NDPA transmission" after "RSTA's TSF[21:6]"
	As per comment
	Revised
See changes already made in DCN 11-20/0368r2 related to CID 3707

	
	
	
	
	
	

	4019
	196.24
	26.5.2.5
	The I2R Length subfield does not exist in the Common Info field of the Trigger frame.
	Change from "I2R Length" to "Length".
	Revised
This is a typo, it should be “UL Length”. See changes in document DCN 11-20/1219

	
	
	
	
	
	

	3267
	197.12
	26.17.2.1
	Reference to "Table 9-282 (Format and Bandwidth field)", which does not contain HE and EDCA-based HE anymore (also is now Table 9-281). I guess the meaning is that in 6 GHz to either use TB/non-TB Ranging or in EDCA FTM to use HE modes given in said Table.
	Change to the following: "When an HE STA negotiates an *EDCA* FTM session ... the STA shall set the Format And Bandwidth field to a value that corresponds to an EDCA-based HE format (see Table 9-281 ..."
	Revised
See changes in document DCN 11-20/1219

	3268
	197.16
	26.17.2.1
	"An HE STA that negotiates an EDCA FTM session shall transmit Fine Timing Measurement frame in an HE SU PPDU and Fine Timing Measurement Request frame in a non-HT PPDU, or an HE SU PPDU." - Why are we allowing frames in non-HT duplicate format?
	Mandate that all frames in 6 GHz be sent in an HE format. - Remove exception for FTMRs.
	Rejected
Non-HT duplicate PPDUs are allowed in 6 GHz.

	3986
	197.12
	26.17.2.1
	"(see Table 9-282 (Format and Bandwidth field))" This should be referring to Table 9-281 in p.63. Furthermore, in P802.11REVmd D3.0, it is Table 9-280 and the table title is "Format And Bandwidth *subfield*".
	Correct the table numbers and table titles in pp.ll 197.12, 63.2, and 63.3.
	Revised
See changes in document DCN 11-20/1219

	3987
	197.11
	26.17.2.1
	"..., the STA shall set the Format And Bandwidth field to a value that corresponds to either HE or EDCA-based HE format ... ." I only see EDCA-based HE format in Table 9-281 in p.63. It seems that there is no HE format.
	Change the sentence to read "..., the STA shall set the Format And Bandwidth field to a value that corresponds to EDCA-based HE format and bandwidth ... ."
	Revised
See changes in document DCN 11-20/1219
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11.22.6.4.3.1 General
TGaz Editor: Modify the paragraph starting on page 136 (line 10) as follows
An RSTA, in which dot11MultiBSSIDImplemented is true, and that transmits a Ranging Trigger frame or a Ranging NDP Announcement frame to a set of ISTAs, in which at least two ISTAs have a TB Ranging Measurement exchange with different BSSIDs in the Multiple BSSID set of the RSTA, shall set the TA field of these frames to the transmitted BSSID. Any ISTA that supports negotiates a TB Ranging Measurement exchange session with a nontransmitted BSSID of an RSTA shall support the reception of a Control frame with TA equal to the transmitted BSSID and set the Rx Control Frame to MultiBSS subfield in HE MAC Capabilities Information field to 1. (#1115, #3675, # 3242)
TGaz Editor: Modify the paragraph starting on page 136 (line 20) as follows
[bookmark: _Hlk49940268]An ISTA shall transmit any Fine Timing Measurement Request frames outside an of Availability Windows allocated to itself. (#1170, #1566, #3672) Inside Availability Windows allocated to itself, an ISTA shall not transmit any frame except when assigned UL resources by a TF transmitted by the RSTA. (#3671)
26.5.2.5 UL MU CS mechanism
TGaz Editor: Modify the paragraph starting on page 195 (line 20) as follows
An RSTA that transmits a Ranging Trigger frame shall set the CS Required subfield to 1 unless one of the following conditions is met:
– The Ranging Trigger frame is of subvariant Poll, Sounding, Secure Sounding or Passive TB Sounding.
– The Ranging Trigger frame is of subvariant Report and the I2R UL Length subfield in the Common Info field of the Trigger frame is less than or equal to 418 (#1366, #4019).
26.17.2.1 General
TGaz Editor: Modify the paragraph starting on page 196 (line 10) as follows
When an HE STA negotiates an EDCA based FTM session, as defined in 11.22.6 (Fine timing measurement (FTM) procedure), the STA shall set the Format And Bandwidth subfield, in the Fine Timing Measurement Parameters field, to a value that corresponds to an either HE or EDCA-based HE format, see Table 9-282 (Format and Bandwidth subfield), in the IFTMR frame for the ISTA, and in the initial Fine Timing Measurement frame for the RSTA, that it transmits in the 6 GHz band. Also, Aan HE STA that negotiates an EDCA FTM session shall transmit all Fine Timing Measurement frames in an HE SU PPDU and Fine Timing Measurement Request frames in either a non-HT PPDU, or an HE SU PPDU. (#3267, #3986, #3987)
TGaz Editor: Change the numbering of the “Format and Bandwidth” subfield on page 36, also seems it should be a subfield (mistake fixed in REVmd 3.4)

Table 9-281282—Format And Bandwidth subfield 
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