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		Abstract
This submission proposes resolutions for comments in clause 25.2.1 of TGax Draft 0.1 with CIDs 2624 and 2738.

Revisions:

· Rev 0: Initial version of the document. 






Interpretation of a Motion to Adopt

A motion to approve this submission means that the editing instructions and any changed or added material are actioned in the TGax D0.1 Draft.  This introduction is not part of the adopted material.

Editing instructions formatted like this are intended to be copied into the TGax D0.1 Draft (i.e. they are instructions to the 802.11 editor on how to merge the text with the baseline documents).

TGax Editor: Editing instructions preceded by “TGax Editor” are instructions to the TGax editor to modify existing material in the TGax draft.  As a result of adopting the changes, the TGax editor will execute the instructions rather than copy them to the TGax Draft.


	CID
	Page
	Clause
	Comment
	Proposed Change
	Resolution

	2624
	53.42
	25.2.1
	As CTS frame and ACK frame have RA only and do not have TA field, a STA may set regular NAV even though these frames are from the same BSS. To minimize the chance of this wrong NAV setting, it is needed for a STA to check the soliciting frame's BSS in case of receiving these frames in deciding intra-BSS vs inter-BSS.
	Add the following sentence: "A STA that receives a valid control response frame that does not have TA field can update its intra-BSS NAV and shall not update its regular NAV with the information from the Duration field if a successfully received immediately preceding frame is sent from intra-BSS and the remaining TXOP duration of the control response frame is the same with that of the immediately preceding frame. Also, A STA that receives a valid control response frame that does not have TA field can update its intra-BSS NAV and shall not update its regular NAV with the information from the Duration field if an immediately following frame is sent from intra-BSS and the remaining TXOP duration of the control response frame is the same with that of the control response frame."
	REVISED

Agreed to the comment. Based on current intra-BSS/inter-BSS frame detection rule, CTS frame that is sent by the serving AP is classified as an inter-BSS frame. To avoid this problem, when a control response frame that does not have TA field is received, a receiving STA needs to check the soliciting frame’s classification.

TGax editor to make the changes shown in 11-16/1392r0 under all headings for CID 2624.

	2738
	46.25
	10.22.2.9
	NAV confiured by RTS from associated AP is considered "intra-BSS NAV". NAV configured by CTS from a STA that is associated with the same BSS is considered a "regular NAV".
STA in the same BSS, overhearing RTS and CTS exchange is configured with both intra-BSS NAV (by RTS) and regular NAV (by CTS). CF-End from the AP only reset the intra-BSS NAV and regular NAV is not reset, even though it a NAV set by the same TXOP source
This is an wrongful and unintended behavior for CF-End sent by the AP.
	Correct the TXOP truncation behavior based on submitted contribution in TGax.
	REVISED

Agreed to the comment. This problem can be avoided if the CTS frame that is sent by the serving AP is calssified as an intra-BSS frame. For this purpose, when a control response frame that does not have TA field is received, a receiving STA needs to check the soliciting frame’s classification.

TGax editor to make the changes shown in 11-16/1392r0 under all headings for CID 2624.





Discussion: None.


TGax editor: Add the following text to the second paragraph in sub-clause 25.2.1 on Page 117 Line44 of Draft P802.11ax_D0.5 as CIDs 2624 and 2738:

25.2.1 Intra-BSS and inter-BSS frame detection 

…

A frame received by the STA is an intra-BSS frame if one of the following conditions is true:
— 	The RXVECTOR parameter BSS_COLOR in the received PPDU carrying the frame is the same as the BSS color announced by the AP to which the STA is associated 
— 	The RA field, TA field or BSSID field of the received frame with the Individual/Group bit forced to the value 0 is the same as the BSSID of AP to which the STA is associated
— 	The AP to which the STA is associated is a member of a Multiple BSSID Set with two or more members and the RA field, TA field or BSSID field of the received frame with the Individual/Group bit forced to the value 0 is same as the BSSID of any member of the Multiple BSSID Set 
— 	The RXVECTOR parameter PARTIAL_AID in the received VHT PPDU with the RXVECTOR parameter GROUP_ID equal to 0 is the same as the BSSID[39:47] of the AP to which the STA is associated 
— 	The value of RXVECTOR parameter PARTIAL_AID [5:8] in the received VHT PPDU with the RXVECTOR parameter GROUP_ID equal to 63 is the same as the partial BSS color announced by the AP to which the STA is associated when the Partial BSS Color field in the most recently received HE Operation element is 1. 
— 	The frame is a control frame that does not have TA field, and the RA address is matching the saved TXOP holder address for the BSS in which it is associated.
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