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Abstract

This document proposes resolutions to TGaj LB217 CIDs: 26, 37 and 67.
Technical Comments
	CID
	Clause
	Page
	Line
	Type
	Comment
	Suggested Remedy

	26
	8.4.2.131
	45
	3
	T
	Bad description.
	Replace "For a CDMG AP or PCP or a non-AP and non-PCP CDMG STA, the Truncation Type subfield is valid if the Truncatable subfield is 1; it is reserved if the Truncatable subfield is 0. The Truncation Type subfield is set to 0 to indicate that the CDMG STA is to return the time left in the SP to the CDMG AP or PCP, thus allowing the CDMG AP or PCP to grant the released time to any other STA as an SP or a CBAP; this subfield is set to 1 to indicate that the CDMG STA allocates any portion of its SP as a CBAP." with "If the Truncatable subfield is 0 the Truncation Type subfield is reserved. Otherwise, a CDMG AP, a PCP, a non-AP, or a non-PCP CDMG STA sets the Truncation Type subfield to 0  to indicate that the CDMG STA is to return the time left in the SP to the CDMG AP or PCP and it sets the Truncation Type subfield to 1  to indicate that the CDMG STA allocates any portion of its SP as a CBAP."


Proposed resolution: Revised
Discussion:

Do as the suggested remedy, including one editorial modification to the commenter’s proposed change:
Replace
"For a CDMG AP or PCP or a non-AP and non-PCP CDMG STA, the Truncation Type subfield is valid if the Truncatable subfield is 1; it is reserved if the Truncatable subfield is 0. The Truncation Type subfield is set to 0 to indicate that the CDMG STA is to return the time left in the SP to the CDMG AP or PCP, thus allowing the CDMG AP or PCP to grant the released time to any other STA as an SP or a CBAP; this subfield is set to 1 to indicate that the CDMG STA allocates any portion of its SP as a CBAP."
with

"If the Truncatable subfield is set to 0, the Truncation Type subfield is reserved. Otherwise, a CDMG AP or a CDMG PCP sets the Truncation Type subfield to 0 to indicate that the CDMG STA is to return the time left in the SP to the CDMG AP or PCP and it sets the Truncation Type subfield to 1 to indicate that the CDMG STA allocates any portion of its SP as a CBAP."
	CID
	Clause
	Page
	Line
	Type
	Comment
	Suggested Remedy

	37
	8.4.2.181
	57
	63
	T
	Normative behavior is not supposed to be described in chapter 8.
	Delete "... and the APs or PCPs in the same AP or PCP cluster may request ...".


Proposed resolution: Revised
Discussion:

Since normative behavior is not supposed to be described in Clause 8, we move the normative behavior description to the subclause 9.37a.6 (Spatial sharing in a CDMG AP or PCP cluster) wherein the new element is used:
“If the Clustering SPSH Enabled field is set to 0, it indicates that SPSH measurement phase starts. If the Clustering SPSH Enabled field is set to 1, it indicates that the SPSH measurement phase for all member APs or member PCPs terminates, and SP spatial sharing among BSSs starts. Other values are reserved. The Clustering SPSH Enabled field is set as the same as the SPSH Measurement Enabled subfield in the Clustering Control field defined in 8.3.4.2 (DMG Beacon).”

“A CDMG S-AP or S-PCP that supports SPSH among BSSs should indicate whether all the member APs or member PCPs in a cluster in the SPSH measurement phase or the SP spatial sharing phase by setting the SPSH Measurement Enabled field in the Clustering Control field of the DMG Beacon frame to 1 or by setting the Clustering SPSH Enabled field within the Clustering Interference Assessment element to 1. The SPSH Measurement field is set to 1 to indicate that SPSH measurement phase starts. Each member AP or member PCP that supports SPSH among BSSs should request STAs in its BSS to perform directional channel quality measurement during SPs of other BSSs in the same cluster, as described in 10.11 (Radio measurement procedure). The CDMG AP or PCP should send directional channel quality request to STAs in the same BSS and receive directional channel quality report from the STAs. The period of the directional channel quality measurement is indicated by the Channel Quality Measurement Duration subfield within the Clustering Interference Assessment element. The AP or PCP can obtain the inter-ference information that indicates links in its BSS experience interference from at least one link of other BSS within the AP or PCP cluster through channel measurement of STAs. The AP or PCP can estimate the channel quality across STAs within multiple BSSs and implement spatial sharing based on the results of the measurements performed by the STAs associated with the AP or PCP. The S-AP or S-PCP should periodi-cally set the SPSH Measurement Enabled field, generating and sending the indicated information of interfer-ence measurement.”
Editorial Comments
	CID
	Clause
	Page
	Line
	Type
	Comment
	Suggested Remedy

	67
	8.3.4.2
	29
	32
	E
	As the SPSH Measurement Enabled field is specific to CDMG,  you need to stop DMG using it.
	Add "In a DMG Beacon transmitted by a non-CDMG S-AP or S-PCP,  the SPSH Measurement Enabled field is reserved."


Proposed resolution: Accept

Discussion:

The SPSH Measurement Enabled field is specific to CDMG, so we need to stop DMG using it. Do as the suggested remedy, add the following statement at the end of the paragraph:

“The SPSH Measurement Enabled subfield is used by a CDMG S-AP or S-PCP to indicate whether the member APs or member PCPs in an AP or PCP cluster are allowed to perform channel measurement to achieve spatial sharing. If the SPSH Measurement Enabled subfield is 1, it indicates that SPSH measurement period starts. In this period, member APs or member PCPs in an AP or PCP cluster can perform channel measurement in its BSS and spatial reuse is not allowed. If the SPSH Measurement Enabled subfield is 0, it indicates that SPSH measurement terminates and SP reuse is conducted in the following time interval, i.e., APs or PCPs of the AP or PCP cluster are allowed to allocate time-overlapping SPs among different BSSs. In a DMG Beacon frame transmitted by a non-CDMG S-AP or S-PCP,  the SPSH Measurement Enabled field is reserved.”
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