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This document proposes a resolution for the following LB202 CIDs: 3138, 3139, 3046, 3047, 3276, 3310, 3311, 3007, 3008, and 3035. The proposed resolutions are based on D3.0.







REVISION NOTES:

R0: initial



Interpretation of a Motion to Adopt

A motion to approve this submission means that the editing instructions and any changed or added material are actioned in the TGmc Draft.  This introduction is not part of the adopted material.

Editing instructions formatted like this are intended to be copied into the TGmc Draft (i.e. they are instructions to the 802.11 editor on how to merge the text with the baseline documents).

TGmc Editor: Editing instructions preceded by “Instruction to Editor” are instructions to the TGmc editor to modify existing material in the TGmc draft.  As a result of adopting the changes, the TGmc editor will execute the instructions rather than copy them to the TGmc Draft.


CID LIST:

  CID    Sec.         Pg.         Ln                Comment                         Proposed Change              Resolution


	3138
	9.7.9
	1290
	6
	For a TVHT STA, data rates available with non-HT PPDU are 6, 9, 12, 18, 24, 36, 48 and 54 Mb/s divided by 7.5 for 6 MHz and 7 MHz unit channels and by 5.625 for 8 MHz channels.

It is necessary to scale Non-HT reference rate in Table 9-7.
	Insert a new bullet at the end of the 3rd paragraph of the subclause 4.3.13 as follows;

- non-HT data rate is divided by 7.5 for 6 MHz and 7 MHz unit channels and by 5.625 for 8 MHz channels.
	Rejected. 

Reason for rejection: seems not necessary since this is mentioned in the Section 23.2.2:

“When the TXVECTOR parameter FORMAT equals NON_HT, the TXVECTOR parameter L_DATARATE
indicates the data rate used to transmit the PSDU in Mb/s. The allowed values are 6 Mb/s, 9 Mb/s, 12 Mb/s,
18 Mb/s, 24 Mb/s, 36 Mb/s, 48 Mb/s, and 54 Mb/s divided by 7.5 for 6 MHz and 7 MHz unit channels and
by 5.625 for 8 MHz channels.”




	3139
	4.3.13
	77
	38
	The second sentence states that a TVHT STA supports all mandatory and optional features of a VHT STA as mandatory and optional features except channel widths.

Though, subclause 23.2.2 specifies that an HT-mixed format PPDU (mandatory for a VHT STA) and an HT-greenfield format (optional for a VHT-STA) is not supported by the TVHT STA.
	Modify the first two sentences of the 2nd paragraph of 4.3.13 as follows;

--

A TVHT STA supports all mandatory features of a VHT STA as mandatory features except for an HT-mixed format and 20 MHz, 40 MHz, and 80 MHz channel widths. A TVHT STA supports all optional features of a VHT STA as optional features except for an HT-greenfield format, 160 MHz or 80+80 MHz channel widths and more than 4 spatial streams.
	Rejected. 

Reason for Rejection: 

VHT STA is defined as an HT STA so that mentioning HT STA in this text is not necessary. See page 76, ln 44-48: “A VHT STA is an HT STA that, in addition to features supported as an HT STA, supports VHT features
identified in Clause 8 (Frame formats), Clause 9 (MAC sublayer functional description), Clause 10
(MLME), Clause 13 (MLME mesh procedures), Clause 18 (Orthogonal frequency division multiplexing
(OFDM) PHY specification), and Clause 22 (Very High Throughput (VHT) PHY specification).”








	3046
	23.1.1
	2565
	31
	"The TVHT PHY is based on the VHT PHY as defined in 22.3 (VHT PHY), 22.4 (VHT PLME), 22.5

(Parameters for VHT-MCSs), and 22.6 and on Clause 18 (Orthogonal frequency division multiplexing

(OFDM) PHY specification)." -- there is no 22.6



Ditto at line 37.
	Replace 22.6 with some other reference, or delete it.
	Revised. 

Editor please modify the text as follows: 

“(Parameters for VHT-MCSs), and 22.6 and on Clause 18 (Orthogonal frequency division multiplexing





	3047
	23.1.2
	2566
	59
	" This function is supported by the physical layer convergence procedure (PLCP), which defines a method of mapping the PSDUs into a framing format (PPDU) suitable for sending and receiving PSDUs between two or more STAs using the associated PMD system"



The PLCP and PMD distinction and the PMD interface have been removed.
	Remove any mention of the PLCP and PMD from Clause 23.
	Accepted. 

Editor please remove any mention of the PMD from the Clause 23 text. 




	3276
	23.3.10.12
	2597
	46
	Not sure about this paragraph. I don't think that the CH_BANDWIDTH_IN_NON_HT parameter can have the values CBW... Since this does not occur in Tables 23-1 and 23-2. (In fact, CBW doesn't occur anywhere else in clause 23.)
	Delete last para of 23.3.10.12
	Accepted. 

Editor please delete the last paragraph of 22.3.10.12.




	3310
	23.3.19.6.4
	2608
	30
	do not include TVHT_W in a subclause that refers to only non-primary channels because there is no non-primary channel in TVHT_W.
	Strike the term TVHT_W and TVHT_MODE_1
	Accepted.

Editor please Strike the term TVHT_W and TVHT_MODE_1:

“is present in an
otherwise idle TVHT_W (TVHT_MODE_1), TVHT_2W (TVHT_MODE_2C),”




	3311
	23.3.19.6.4
	2608
	47, 48
	do not include TVHT_2W or TVHT_W+W in a subclause that refers to secondaryTVHT_2W channels because there are no secondaryTVHT_2W channels in TVHT_2W or TVHT_W+W.
	Strike the terms TVHT_2W (TVHT_MODE_2C), TVHT_W+W (TVHT_MODE_2N)
	Accepted. 

Editor please strike the terms TVHT_2W (TVHT_MODE_2C), TVHT_W+W (TVHT_MODE_2N).

“one of the following conditions is present in an otherwise idle TVHT_2W (TVHT_MODE_2C), TVHT_4W
(TVHT_MODE_4C), TVHT_W+W (TVHT_MODE_2N), and TVHT_2W+2W (TVHT_MODE_4N)
operating channel width:”





	3007
	8.4.2.157.2
	1032
	5
	"For a TVHT STA, support for Short GI is mandatory"  -- this statement should not be in clause 8.

Also "support is mandatory" is being replaced stylistically with "A TVHT STA shall support Short GI".
	Move statement out of clause 8 and reword as proposed,  or delete if it is a duplicate.
	Revised. 

Move the text to Sec 4.3.13 pg 78 ln 63: 

“These TVHT features are available to TVHT STAs associated with a TVHT AP in a BSS. A subset of the
TVHT features is available for use between two TVHT STAs that are members of the same IBSS.

For a TVHT STA, support for Short GI is mandatory.”

Delete the following text on pg 1032 ln 5: 

“For a TVHT STA, support for Short GI is mandatory.”






	3008
	8.4.2.161
	1037
	20
	According to 1037.59,  the value 3 in Table 8-253 is reserved for TVHT STAs.
	Indicate in table 8-253:  "For VHT STAs, Local Maximum ... for 160/80+80 MHz.   Reserved for TVHT STAs."
	Revised.

Editor please modify the text on pg 1037 ln 64 as follows: 

“the Local Maximum Transmit Power for 160/80+80 MHz field
is not included in the TVHT Transmit Power Envelope element.” 


Also add the following Note to the end of Table 8-253: 

“NOTE – for TVHT STAs, value 3 is reserved.”








	3035
	10.43
	1829
	56
	"A TVHT AP shall set the Channel Width subfield in the TVHT Operation Information field to indicate the BSS operating channel width and transmitted PPDU type depending on value of B0-B1 in TVHT-SIG-A1 field from those shown in Table 10-26 (TVHT BSS operating channel width" -- The MAC should not know about SIGNAL fields, only VECTOR parameters.
	Replace: "of B0-B1 in TVHT-SIG-A1 field" with a reference to a TXVECTOR parameter.
	Revised. 

Editor please modify the text as follows: 

“A TVHT AP shall set the Channel Width subfield in the TVHT Operation Information field to indicate the
BSS operating channel width and transmitted PPDU type depending on value of B0-B1 in TVHT-SIG-A1 field  the TXVECTOR parameter CH_BANDWIDTH from those shown in Table 10-26 (TVHT BSS operating channel width). in Table 23-1 (TXVECTOR and RXVECTOR parameters”
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